If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Здравейте!!! От скоро имам алфа Ромео 146 1.7 боксер 129кс. и ми прави впечатление че на 100 км на 5-та скорост се движи с 3000 оборота и на горе! Това нормално ли е или има някакъв проблем?
Мерси предварително
Нормално е!
Боксерите са късоходови и бързооборотни!
За това и работят на по-високи обороти, но си изпълват и оборотомера!
С една дума свиквай и не се притеснявай!
Добре дошъл във форума ни!
Успех!
На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Здравейте!!! От скоро имам алфа Ромео 146 1.7 боксер 129кс. и ми прави впечатление че на 100 км на 5-та скорост се движи с 3000 оборота и на горе! Това нормално ли е или има някакъв проблем?
Мерси предварително
Поздрави колега! Със здраве да си я караш. За 1.7 боксьора само хубави неща съм слушал.
Поздрави и много да и се радваш на колицата!!! Едно хубаво обслужване ти трябва, да не стане грешка, сменяш маслото и, ако всичко е на ред много ще ти хареса колата. Пък и този мотор доста добре се развърта във високите обороти. Аз мойта си я карах в обороти винаги- не е много икономично, но винаги разполагаш със запас от мощност и, ако потрябва само натискаш газта и излиташ . Поздрави и със здраве да си я караш!!!
Честито и от мен, да я караш със здраве.
Въпреки че не вдявам много от автомобили, моята върви на 3500 rpm точно на 100 км/ч на пета скорост.
Реално погледнато, след 3000 оборота една алфа си показва зъбите, така че карай, без да се тормозиш.
От друга страна, ама веднага отивай да я види майстор, защото ако не е поддържана като хората и някоя част реве за смяна, вместо 50 лева след някой и друг дне ще се бръкнеш поне 400. Казвам ти го от опит.
Успех отново и много безаварийни километри.
Comment